Kırgızistan Teknik Direktörü Stefan Tarkoviç, "Galatasaray'ın genç oyuncusu Beknaz yeterince şans bulamıyor"

TAKİP ET

FİFA 2026 Dünya Kupası Asya Elemeleri D grubunda mücadele eden Kırgızistan, Tayvan ile karşı karşıya gelecek. Yarın akşam 20:00'da başlayacak olan mücadeleye Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un da katılması bekleniyor.

Yarın akşam kendi sahasında Tayvan’ı konuk edecek olan Kırgızistan Teknik Direktörü Stefan Tarkoviç, “Dört gün önce Tayvan’da maçımız vardı ve maç sonrasın da uçuşla ilgili lojistik sorunlar nedeniyle bu maça istediğimiz gibi hazırlanamadık. Tayvan’dan Bişkek'e olan uzun uçuş nedeniyle optimum formu korumak için Dubai'de 20 saat antrenman yapılmasına karar verdik.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere başsağlığı dileyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu, Dünya Şampiyonası eleme maçlarına hazırlık sırasında yaşadığım, hayatımın zor bir dönemiydi. Takımın başında kalma ve antrenmanlara devam etme konusunda beni cesaretlendiren ülke ve takıma karşı kendimi sorumlu hissettim. Ekibimle gurur duyuyorum ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Üst üste iki maç kazanmak kolay değil ama hedefimiz Dünya Şampiyonası seçimlerinde bir sonraki aşamaya geçmek ve zafer için savaşmaya hazırız. Bazı zorluklara rağmen takımda maçın gidişatını değiştirebilecek yetenekli oyuncularımız var. Geleceğe yönelik bir takım kuruyoruz ve harika sonuçlar elde edebileceğimize inanıyorum.

Beknaz Almazbekov çok yetenekli bir oyuncu severek takip ediyorum ancak Galatasaray’da yeterli süre bulamıyor. Genç oyuncuların daha fazla vakit almasını istiyorum ancak bu benim elimde değil. Şuan konuştuğumuz genç yıldızlardan birisi kendisi, Galatasaray’da as takımda yer almıyor ve yeterince şans bulamıyor. U19 yaş altı oynayan gruplarda kendisi mücadele ediyor. Bunu anlamak ve kabul etmek gerekiyor. Çok yetenekli bir oyuncu ve onu ilk gördüğümde onunla beraber bir çalışma planı hazırlamaya karar verdim. Eylül ayından beri kendisini çok geliştirdi. Gelecekte iyi bir lider olabilir. Onu bu alana almak bizi mutlu ettik. Oyuncunun kondisyon yeterliliğini görmemiz gerekiyor. Beknaz için en iyi zamanı hep birlikte göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

 







Kırgızistan Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Tarkoviç “Galatasaray’ın genç oyuncusu Beknaz yeterince şans bulamıyor” “Galatasaray’ın genç oyuncusu Beknaz yeterince şans bulamıyor”